top of page
Zoeken

Kaspersky Technische Ondersteuning Is Altijd Mogelijk Vanaf Externe Locaties

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022

Internet is geen veilige plek, zelfs niet voor technisch onderlegde gebruikers. U bent geneigd malware te downloaden of het slachtoffer te worden van oplichting met identiteitsdiefstal, zelfs als u af en toe online gaat. Kaspersky Internet Security 2016 biedt eigenlijk alles, inclusief firewall, antivirus, phishing, spamfilter en functies voor ouderlijk toezicht. Kaspersky klantenservice kan overal en altijd worden verkregen.


Tegenwoordig zijn er technici van derden die door Kaspersky zijn gecertificeerd om de problemen van klanten met betrekking tot hun antivirussoftware op te lossen. Voor een betere klantenservice is deze stap gezet. Bel het Kaspersky Klantenservice Telefoonnummer +32-28086866 en los eventuele problemen met de software op.


Veel mensen vragen zich af of ze het echte Kaspersky-pakket hebben geïnstalleerd. Onthoud dat alle installatiebestanden van Kaspersky Lab digitaal zijn ondertekend, wat hun bestandsintegriteit garandeert.


Om ervoor te zorgen dat u echte Kaspersky-software hebt gedownload

• Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade distributieve pakket en kies Eigenschappen in het contextmenu.

• Zodra het eigenschappenvenster wordt geopend, klikt u op het tabblad digitale handtekening

• Als er met de digitale handtekening is geknoeid, ontbreekt het pictogram voor de digitale handtekening.

• Selecteer Kaspersky Lab-handtekening en klik op de knop Details

• Op het tabblad Algemeen kunt u de geldigheid van de digitale handtekening controleren

• U kunt ook een tijdstempel zien, die de timing aangeeft van het bestand dat u hebt ondertekend.

• De certificering is een jaar geldig, maar ook na het verstrijken blijft de handtekening geldig.

Veelvoorkomende Kaspersky antivirus problemen


Bij externe toegang zijn sommige instellingen mogelijk niet bewerkbaar, vooral in MS Windows 7x64 en eerdere versies. Neem daarom contact op met Kaspersky-ondersteuning om compatibiliteitsproblemen op te lossen. In het geval dat de SPDY-protocolinstelling wordt uitgeschakeld, kunnen sommige webbronnen niet worden geopend. Installatie van Kaspersky-software wordt moeilijk in het geval van een langzame verbinding en u moet deze uitvoeren met een cd-versie.


Bel voor het oplossen van problemen het van Bitdefender helpdesk nummer +32-28086866 en los de kwestie onmiddellijk op. Zelfs wanneer u uw besturingssysteem upgradet, is er een mogelijkheid dat u enkele beperkingen zult ervaren. Het upgraden naar Windows 10 zal bijvoorbeeld bepaalde beperkingen ondervinden, als de Device Guard is toegestaan.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page